PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka Fren'nin Şişmesi

sinirbazzz
12.Haziran.2016, 16:39
Benim ikinci kez başıma geldi önceki seferde de hava bugün gibi sıcaktı ve arka frene basmadığım halde fren yapıyordu, motor yürümüyor birinci viteste en fazla birkaç km gidiyor zaten balata kokusunu duymaya başlıyorsun. Şimdi neden böyle bir sorun yaşıyor olabilirim ve ne yapmalıyım.

evocan(aj)
12.Haziran.2016, 16:58
Disk kampanaya geçiş yap kardeşim

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sinirbazzz
12.Haziran.2016, 17:09
Diskten sebep oluşuyor diyorsun dimi bu sorun

Can Vural
12.Haziran.2016, 17:22
Fren merkezinde problem var bence. Fren piston hareketine bi baktir tamircide

Sent from my iPhone using Tapatalk

anilsedali
12.Haziran.2016, 17:51
Selamlar. Zincir ayarini kontrol et. Gevsedigini goreceksin. Arka tekeri gerdir. Hidrolik hava alma usulunu biliyor musun? Bu arada anlatmami ister misin

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AMZ35
12.Haziran.2016, 18:04
Arka fren pompasindan yapiyor. Ayar vidasini en gevsek kisma getirip oraya kaynattirman gerek sanirim 150liklerin kronik problemi bu. Bende de olmustu.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sinirbazzz
12.Haziran.2016, 18:16
Benim o zaman yapmam gereken bir ustaya götürmek. Çok fazla karşıma çıkan bir sorun olmasa da (bu ikinci oldu ve tek ortak yanı havanın sıcak olması) önlem almakta fayda vardır.

sinirbazzz
12.Haziran.2016, 18:18
Hidrolik hava alma usulü yok bilmiyorum ama bilmek isterim😊 Nasıl yapılıyor?

AMZ35
12.Haziran.2016, 18:35
Kaynak yapabilen herhangi bir motorcu kolaylikla halledebilir ucret dahi almadan. Bes saniyelik bi is.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2_rock
12.Haziran.2016, 18:48
arkadaşlar lütfen biraz mantılı düşünelim .arkadaşın demekki frre sistemi ile bir sıkıntısı var yda balata ile ilgili .
ilk önce dilskleri bir kontrol et derim eğer sürtünme varsa veya aşınma freni kullanmamaya özen göster ve balatalarını değiştir gitmişken merkezidnie bak takılımı kalıyor kolay gelsin

sinirbazzz
12.Haziran.2016, 19:03
Haklısın diskte aşınma gözlemlemedim ama yine de ustanın yanına gitmek daha sağlıklı bir yol olacaktır. Zaten bir aksilik yaşamazsam bayramdan sonra yol yapma düşüncesindeyim hem bakımı da aradan çıkarmış olurum bu vesileyle. Teşekkür ettim hepinize ilgi gösterip yardım ettiğiniz için.

gabriel cash
12.Haziran.2016, 22:15
Yasin kardeşim öncelikle fren balatalarını bir kontrol et ya da ettir. frenlerimden cik cik ses geldiği için söktüğüm fren balataları elimde parçalandı. havalar sıcak olduğundan dolayı balatalar bu tarz problemler yaratabiliyor. şayet seninki de şişip, parçalanıp, gereksiz baskı yapıyorsa şişme ya da ses çıkması olağandır.

onun dışında fren havasını bir kontrol etmeni tavsiye ederim. şayet fren sisteminde hava varsa, ısınan hava basınç uygulayacağından şişmeye neden olabilir. taktiğini bilirsen aslında sen de gayet basit şekilde alabilirsin fren havasını. tek ihtiyacın olan yıldız tornavida, 8 yıldız anahtar ve fren hidroliği. youtube'da nasıl alınması gerektiğini gösteren videolar mevcut.

benim aklıma gelenler bunlar. umarım kolayca hallolur problemin.

Oguz
13.Haziran.2016, 01:23
Balata temizleyicisi işini çözebilir bi dene derim

MUSTAFA48
13.Haziran.2016, 08:44
fren sıstemıne baktırmanı onerırım kardesım sana muhtemelen sıktıgında tutuyor fakat bıraktıgında dıskı bırakmyor balatalar direk ılk basta fren sıstemını sok ac bak arastr ellerınle hareket ettırmeye calıs pompasını muhtemelen sorunun bu halledilir.

erhan_
13.Haziran.2016, 11:07
Sorun bence yanlış balata takılması ve kaliperi kasması ya da direk kaliperin pistonlarındaki bir hata olabilir, bir baktır derim. Yakın zamanda balata değişti mi acaba?

srwnk
13.Haziran.2016, 12:02
Yasin, ya Arda'nın dediği gibi bir kaynak olayına gireceksin, ya da 6,5 / 7lik bir lokma uçlu tornavidayı yanından eksik etmeyeceksin. Özellikle yokuş inerken ve çok kullandığım zaman bana da aynısını yaşattı. (Özellikle artçın var ise...) Fren merkezinin oradaki yeşil başlı, ucunda plastik bir tıpası olan civatayı gevşetirsen bir damla hidrolik atar. Fren boşalır. Başlangıçta dikkatli ve yavaş gitmen gerekir. Ki fren alıştığından zor tutar. Ayakla pompaladıkça alıştığın ayara getirirsin.

anilsedali
13.Haziran.2016, 18:33
Hidrolik hava alma usulü yok bilmiyorum ama bilmek isterim😊 Nasıl yapılıyor?

Merhaba, bu durum sıklıkla başına gelecek. Bendeki durum şu şekilde. Ne zaman zincir ayarım :artiz:gitmiş olsa (yani arka teker hafif öne kaymıştır- çukura vs girmek gibi nedenlerden, artçıdan vs)
işte o zamanlar ayda1 ya da 2 ayda bir arka frenim şişer.

:soru?Bunun için 6-8 anahta bulundurman gerekiyor. Usta yaparken izle ve öğren. Uzun yolda başına gelse yanında usta olmayacak.

6-8 Anahtarı arka disk freni üzerinde bulunan hidrolik vanasına takıyorsun. Bir ayağınla da arka frene basıyorsun. Anahtarı çevirip yavaşça açarken sisteme dolan fazla hidrolik çıkıyor. Yalnız çok az az hava almalısın. Bir anda hepsini açma.

8)Daha sonra vidayı sıkıla. Ve sıkılama tamamen bittikten sonra arka frenden ayağını çek.

:Rockn Roll:Bu şekilde hem sistemdeki fazla hidroliği attın.
Hem de arka frene basılı tuttuğun için sisteme hava kaçmasını önledin.
Arka frene basmasaydın frenlerin tutmayacaktı.

Kolay gelsin!

sinirbazzz
14.Haziran.2016, 04:09
Yazdıklarınızı geç gördüm her birini tek tek okudum yarın fazla hidroliği atma girişiminde bulunucam verdiğiniz bilgiler kaynağında umarım başarırım. Son olarak bugünde aynı şey başıma geldi. Evimden çıkıp 500evlere gittim yaklaşık 8 km bir yol dolanarak geri dönerken motorun zorlandığını fark ettim ve hızlı bir şekilde ara sokağa girdim 10 15 dakika bekledikten sonra motor toparladı ve fren rahatladı. Ciddi sorunlar yaratmadan yarın ilk işim bu olacak. Baktım altından kalkamıyorum evimin yakınlarında bir usta var onun kapısını çalarım. Herkese iyi sabahlar.

2_rock
14.Haziran.2016, 11:47
Yazdıklarınızı geç gördüm her birini tek tek okudum yarın fazla hidroliği atma girişiminde bulunucam verdiğiniz bilgiler kaynağında umarım başarırım. Son olarak bugünde aynı şey başıma geldi. Evimden çıkıp 500evlere gittim yaklaşık 8 km bir yol dolanarak geri dönerken motorun zorlandığını fark ettim ve hızlı bir şekilde ara sokağa girdim 10 15 dakika bekledikten sonra motor toparladı ve fren rahatladı. Ciddi sorunlar yaratmadan yarın ilk işim bu olacak. Baktım altından kalkamıyorum evimin yakınlarında bir usta var onun kapısını çalarım. Herkese iyi sabahlar.

Dostum sen bir an önce bir ustaya git yoksa daha büyük sıkıntılara yol açacaksın

anilsedali
14.Haziran.2016, 23:37

Ustaya gidersen zincir arka teker ayarını da yapmasını iste. O da basit ama önce biraz izleyip, görüp, bozuldukça el atıp yaparak öğrenmen gerek. Şişme yaşadığında da dediğin gibi 15 dk dinlenmek şişmeyi giderir. Fren sertleştikçe hava almayı ustadan sana öğretmesini söyle. Uzun yola çıkacağım başıma gelirse ne yapayım filan de yoksa göstermez.

sinirbazzz
15.Haziran.2016, 16:51
Dün ustanın yanına gittim ama öncesinde havayı ben almaya çalıştım. Caddede bir iki tur attıktan sonra freni test ettim zor tutuyordu. Sonra ustayla tanıştım durumu anlattım oda kontrol etti yanlış bir sorun olmadığını söyledi. İyi bir adam uzun uzun sohbet ettik sanırım ilerleyen dönemlerde de yine bu tamirciye giderim bilemedim.